traject met volwassenen

Het eerste gesprek
Tijdens het eerste gesprek kunt u uw verhaal kwijt. We bespreken wat uw klachten zijn en wat u zelf graag wil veranderen in uw leven. Het is belangrijk dat u een klik met ons ervaart. Mocht tijdens het eerste gesprek blijken dat dat niet het geval is, dan zoeken wij samen met u naar een andere oplossing.

Uw achtergrond
In de periode tussen het eerste en het tweede gesprek vragen we u om online een klachtenlijst in te vullen. Tijdens de gesprekken stellen we u ook vragen over uw (gezins)achtergrond, en we vragen of zich ingrijpende gebeurtenissen voor hebben gedaan in uw leven.

Kortdurend traject
In overleg met u stellen we een behandelplan op. We zoeken naar de behandeling die het beste bij u past. Een kortdurend traject bestaat uit 5 tot 12 gesprekken. Een sessie duurt 3 kwartier.

Nazorg
Natuurlijk bespreken we regelmatig of u baat heeft bij de behandeling. Het kan zijn dat u bij beëindiging van het traject nog behoefte heeft aan ondersteuning en/of behandeling. In dat geval bespreken we met u de mogelijkheden.

Aanmeldroute
Om in aanmerking te komen voor een behandeling heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, met daarin minimaal een vermoeden van een DSM-V classificatie vermeld. Vervolgens kunt u een afspraak met ons maken.

Eerste gesprek en werkwijze volwassenen

Eerste  gesprek jongeren

traject met kinderen en jongeren

Ben je jonger dan 12 jaar?
Bij de eerste kennismaking kom je samen met een van je ouders of met allebei je ouders. Samen met jou en je ouders gaan we in gesprek. Wanneer je (ook) liever alleen met ons wil praten, is dat ook mogelijk. Met je ouders voeren we op een ander moment ook een ontwikkelingsamnesegesprek. We bespreken dan hoe jij je als kind (vanaf de geboorte) ontwikkeld hebt.

Tijdens de behandeling ga je samen met je ouders naar de psycholoog. Wanneer dat niet kan is het ook mogelijk dat je een-op-een gesprekken hebt met je eigen psycholoog. Ook je ouders kunnen eventueel bij een eigen psycholoog terecht.

Ben je 12 jaar of ouder?
Dan kun je kiezen of je samen met je ouders of alleen naar het eerste gesprek toe komt. Ook kun je kiezen of je samen met je ouders een behandeling volgt of dat je liever een-op-een gesprekken met de psycholoog hebt. Eventueel kunnen ook je ouders bij een eigen psycholoog terecht. Met je ouders voeren we in de meeste gevallen ook een ontwikkelingsamnesegesprek. We bespreken dan hoe jij je als kind (vanaf de geboorte) ontwikkeld hebt.

Hoe ziet de behandeling eruit?
Samen met jou bekijken we welke behandeling het beste bij jou past. Wanneer je ouders betrokken zijn bij jouw behandeling, praten we daar ook met hen over. De behandeling bestaat uit 5 tot 12 gesprekken. Een sessie duurt 3 kwartier.

Nazorg
Natuurlijk bespreken we regelmatig met jou en (als ze bij de behandeling betrokken zijn) jouw ouders of de behandeling ook helpt. Het kan zijn dat je na afloop van het traject nog behoefte hebt aan ondersteuning en/of behandeling. In dat geval bespreken we welke mogelijkheden er zijn.

Aanmeldroute
Om in aanmerking te komen voor een behandeling heb je een verwijsbrief van de huisarts of van het wijkteam uit jouw gemeente nodig. Daarna kun je een afspraak met ons maken.

Wachttijden, Vakanties en Nieuws

wachttijd Margriet Bootsma
De wachttijd voor Margriet Bootsma bedraagt vanaf 22 augustus vier tot zes weken

vakantie Margriet Bootsma:

Margriet Bootsma is op vakantie van 24 augustus t/m 8 september. Waarneming wordt op 26 en 27 augustus verzorgd door Janneke Faber, telefoonnummer 06-53416769, waarneming van 28 augustus t/m 8 september wordt verzorgd door Haye bij de Weg, telefoonnummer 06-16964719.

nieuws

Per 1 september a.s. stopt Janneke Faber met haar praktijk in  
Gezondheidscentrum Nijlan. Na negen jaar met veel plezier op deze plek  
te hebben gewerkt is het tijd voor wat nieuws. 
Ze blijft in de buurt! Eind september begint ze bij Netwerkpsychologen  
in Leeuwarden. Ze zal daar eveneens kinderen, jongeren en volwassenen  
behandelen. 
Haar collega's wensen haar veel succes en plezier op de nieuwe werkplek. 

 

 

Tekst by Ingrid van Damme, Design by Lemon 'N Salt, © 2018
Naar Boven