met welke problemen kun je bij ons terecht ?

Je bent bijvoorbeeld bang om deel te nemen aan het verkeer nadat je een keer met de fiets bent aangereden. Of je hebt last van nare ervaring op het gebied van seksueel misbruik of pesten. Met de speciale methode EMDR zorgen we ervoor dat de scherpe randjes van de nare herinnering afgaan. Stap voor stap helpen we om de impact van je nare ervaring in je dagelijks leven te verminderen of weg te nemen.
Negatieve gedachten over jezelf, je uiterlijk, of je lichaam, kunnen je heel verdrietig maken. Misschien maak je daardoor moeilijk vrienden, ben je erg verlegen of zie je er tegenop om naar school te gaan. Tijdens onze gesprekken bekijken we hoe je anders over jezelf kunt gaan denken en voelen waardoor je problemen op een andere manier kunt aanpakken. We noemen dit cognitieve gedragstherapie. Doel is dat jij je beter gaat voelen en een fijner leven krijgt.
Je wil graag dat je het fijn hebt thuis. Dat lukt niet altijd. Wanneer je ouders veel ruzie hebben of gaan scheiden, of wanneer je niet op kunt schieten met een van je ouders kun jij het daar heel moeilijk mee hebben. We bekijken samen met jou wat jij nodig hebt om jouw situatie te verbeteren. Als het mogelijk is pakken we de problemen samen met je ouders aan. Lukt of kan dat niet, dan kunnen jij en je ouders elk met een eigen psycholoog praten.
Je hebt last van depressieve klachten wanneer je somber bent, overal tegenop ziet en nergens plezier meer in hebt. Wanneer deze klachten langere tijd aanhouden kan er sprake zijn van een depressie. Deze klachten zijn goed te behandelen, wij helpen je graag.
Je kunt bang zijn in het donker, of bang zijn om alleen te slapen. Angst kan je behoorlijk dwarszitten. Vind je het moeilijk om iets te zeggen in de klas of in een winkel? Dan heb je last van sociale angst. Wanneer je kampt met faalangst ben je erg bang dat je dingen niet goed genoeg doet. Daar kun je op school echt last van hebben. Samen met jou bekijken we wat jij nodig hebt om jouw angstproblemen de baas te worden.

Wat is belangrijk bij de behandeling?
Het is belangrijk dat jij jezelf kunt zijn wanneer je bij ons bent en dat je een klik voelt met ons. Wanneer dat niet zo is, kun je ons dat gewoon vertellen. Wij zoeken dan naar een andere oplossing voor jou.

kinderen en jongeren

Wachttijden, Vakanties en Nieuws

wachttijd Margriet Bootsma
De wachttijd voor Margriet Bootsma bedraagt vanaf 14 april 4 tot 6  weken

NIEUWS

Graag vraag ik uw aandacht voor het volgende:

In verband met het Corona virus hebben de GGD, RIVM en andere overheidsinstanties beperkingen opgelegd ten aanzien van de sociale mobiliteit.

Wij volgen de adviezen van de beroepsverenigingen.

Om het aantal patienten in het Gezondheidscentrum zo veel mogelijk te beperken laat Margriet Bootsma de contacten zo veel mogelijk plaatsvinden via Video Bellen. Zij maakt daarbij gebruik van het beveiligde programma Weseedo.

Mocht face to face contact nodig zijn worden passende hygiënische maatregelen in acht genomen.

Voor vragen kunt u uiteraard contact met mij opnemen

 

Tekst by Ingrid van Damme, Design by Lemon 'N Salt, © 2018
Naar Boven