met welke problemen kunt u bij ons terecht ?

Deze klachten komen vaak voor. Met een kortdurend traject is daar in de meeste gevallen veel aan te doen. Belangrijk is om in beweging te komen, te achterhalen waar de klachten vandaan komen, en te kijken wat nodig is om uw klachten te verminderen. Samen met u bekijken we welke aanpak het beste bij u past.
Negatieve gedachten over uzelf en/of uw lichaam kunnen veel impact hebben op uw leven. Hoe u over uzelf denkt heeft gevolgen voor uw gedrag. U kunt problemen hebben met relaties, vriendschappen, functioneren op het werk, of het vinden van werk. Met onder meer cognitieve gedragstherapie gaan we kijken hoe u anders over uzelf kunt gaan denken. Met als doel om uw gevoelens over u zelf en uw gedrag positief te beïnvloeden.
Trauma’s kunnen uw dagelijks leven ernstig belemmeren. Het kan gaan om een (verkeers)ongeluk, pesterijen, ervaringen met seksueel misbruik of gebeurtenissen uit de jeugd die veel pijn gedaan hebben en waarbij u de controle kwijt raakte. Met EMDR halen we de scherpe randjes af van die herinnering. Tijdens gesprekken zoeken we samen met u naar een manier om de impact van de nare ervaring in het dagelijks leven weg te nemen of te verminderen.
Met een persoonlijkheidsprobleem zoals een afhankelijkheidsstoornis of borderline moet je leren leven. Een stoornis zal nooit echt verdwijnen. Wij kunnen u wel helpen om zo goed mogelijk te leren leven met problemen die de stoornis met zich meebrengen. In overleg met u kijken we welke behandeling of methode het beste bij u past.
Verlies van een geliefde, kind of familie, ongewenste kinderloosheid of afscheid van uw huwelijksleven na een echtscheiding. Het zijn allemaal vormen van verlies waarbij u rouw ervaart. Bij ons krijgt u ruimte om over uw verlies te praten. Daarnaast kijken we samen met u op welke manier u uw leven opnieuw vorm kunt geven.
Werk neemt een belangrijke plek in het leven in. Wanneer u uw werk niet leuk vindt, erin vastloopt, of misschien helemaal niet aan het werk kunt komen, heeft dat een flinke weerslag op uw leven. Samen met u kijken we welke stappen u kunt zetten om uw situatie te verbeteren.
Problemen binnen een relatie hebben veel impact. Met individuele therapie kunnen we ervoor zorgen dat u sterker staat in uw relatie. Voor een relatietherapie samen met uw partner kunt u ook terecht bij onze partner Adriaan de Voogd.

Past onze hulp niet bij u? Dan kunnen wij u doorverwijzen.
Het kan zijn dat wij u niet de behandeling kunnen bieden die u nodig heeft. Wij kunnen u in dat geval doorverwijzen naar een van onze partners of naar een hulpverlener uit ons netwerk.

Wij vinden het belangrijk dat er een 'klik' is.
Het is belangrijk dat u zich ontspannen en prettig voelt tijdens de behandeling en een 'klik' met ons ervaart. Daar zullen we u naar vragen tijdens het eerste gesprek. Wanneer u geen klik ervaart, kunt u dat gewoon zeggen. In dat geval zoeken we naar een andere oplossing.

volwassen

Nieuws, Wachttijden en Vakanties 

 

 Nieuws

Een nieuwe bekostiging in 2022: Het Zorg Prestatie Model.

Vanaf 1 januari 2022 verandert de bekostiging voor alle psychologen. Onder het nieuwe model zullen we niet meer aan het einde van een heel behandeltraject afrekenen met uw zorgverzekeraar maar declareren we per maand de losse consulten. Behandelingen die in 2021 zijn gestart moeten we op 31 december 2021 administratief afsluiten en afrekenen met uw zorgverzekeraar.

Als uw behandeling doorloopt in 2022 starten we automatisch met een nieuw zorgtraject onder het Zorg Prestatie Model. Een nieuwe verwijzing is dan niet nodig en de gesprekken kunnen in dezelfde vorm doorgaan. Voor degenen die in 2021 startten met de behandeling en deze voortzetten in 2022 betekent de nieuwe bekostiging dat uw zorgverzekeraar de eigen bijdrage twee keer in rekening zal brengen.

Nieuwe behandelingen die starten in 2022 vallen sowieso onder het nieuwe model. Voor een nieuwe behandeling blijft een verwijzing nodig van uw huisarts.

Heeft u vragen? Neem contact op met uw behandelaar. 

Wachttijd Margriet Bootsma
De praktijk van Margriet Bootsma is gesloten voor nieuwe aanmeldingen

Wachttijd Hans Heres
De wachttijd voor nieuwe aanmeldingen is vier weken

Vakanties

Tekst by Ingrid van Damme, Design by Lemon 'N Salt, © 2020
Naar Boven