met welke problemen kunt u bij ons terecht ?

Deze klachten komen vaak voor. Met een kortdurend traject is daar in de meeste gevallen veel aan te doen. Belangrijk is om in beweging te komen, te achterhalen waar de klachten vandaan komen, en te kijken wat nodig is om uw klachten te verminderen. Samen met u bekijken we welke aanpak het beste bij u past.
Negatieve gedachten over uzelf en/of uw lichaam kunnen veel impact hebben op uw leven. Hoe u over uzelf denkt heeft gevolgen voor uw gedrag. U kunt problemen hebben met relaties, vriendschappen, functioneren op het werk, of het vinden van werk. Met onder meer cognitieve gedragstherapie gaan we kijken hoe u anders over uzelf kunt gaan denken. Met als doel om uw gevoelens over u zelf en uw gedrag positief te beïnvloeden.
Trauma’s kunnen uw dagelijks leven ernstig belemmeren. Het kan gaan om een (verkeers)ongeluk, pesterijen, ervaringen met seksueel misbruik of gebeurtenissen uit de jeugd die veel pijn gedaan hebben en waarbij u de controle kwijt raakte. Met EMDR halen we de scherpe randjes af van die herinnering. Tijdens gesprekken zoeken we samen met u naar een manier om de impact van de nare ervaring in het dagelijks leven weg te nemen of te verminderen.
Met een persoonlijkheidsprobleem zoals een afhankelijkheidsstoornis of borderline moet je leren leven. Een stoornis zal nooit echt verdwijnen. Wij kunnen u wel helpen om zo goed mogelijk te leren leven met problemen die de stoornis met zich meebrengen. In overleg met u kijken we welke behandeling of methode het beste bij u past.
Verlies van een geliefde, kind of familie, ongewenste kinderloosheid of afscheid van uw huwelijksleven na een echtscheiding. Het zijn allemaal vormen van verlies waarbij u rouw ervaart. Bij ons krijgt u ruimte om over uw verlies te praten. Daarnaast kijken we samen met u op welke manier u uw leven opnieuw vorm kunt geven.
Werk neemt een belangrijke plek in het leven in. Wanneer u uw werk niet leuk vindt, erin vastloopt, of misschien helemaal niet aan het werk kunt komen, heeft dat een flinke weerslag op uw leven. Samen met u kijken we welke stappen u kunt zetten om uw situatie te verbeteren.
Problemen binnen een relatie hebben veel impact. Met individuele therapie kunnen we ervoor zorgen dat u sterker staat in uw relatie. Voor een relatietherapie samen met uw partner kunt u ook terecht bij onze partner Adriaan de Voogd.

Past onze hulp niet bij u? Dan kunnen wij u doorverwijzen.
Het kan zijn dat wij u niet de behandeling kunnen bieden die u nodig heeft. Wij kunnen u in dat geval doorverwijzen naar een van onze partners of naar een hulpverlener uit ons netwerk.

Wij vinden het belangrijk dat er een 'klik' is.
Het is belangrijk dat u zich ontspannen en prettig voelt tijdens de behandeling en een 'klik' met ons ervaart. Daar zullen we u naar vragen tijdens het eerste gesprek. Wanneer u geen klik ervaart, kunt u dat gewoon zeggen. In dat geval zoeken we naar een andere oplossing.

volwassen

Wachttijden, Vakanties en Nieuws

 NIEUWS

Vanaf 15 december 0.00 uur geldt een lockdown: veel winkels en andere locaties moeten tot 2 maart 2021 de deuren sluiten. Wij als psychologen verlenen zorg, dat betekent dat wij onze clienten face to face blijven zien. Wij houden ons aan de maatregelen van het RIVM en vragen dat ook van onze clienten: blijf thuis bij klachten, was/desinfecteer de handen en houd anderhalve meter afstand. Naast de face to face contacten is het ook mogelijk de contacten via videobellen plaats te laten vinden. Neem in dat geval contact op met uw behandelaar.

 

Wachttijd Margriet Bootsma
In verband met grote drukte en een lange wachtlijst is de praktijk van Margriet Bootsma tot 1 mei  2021 gesloten voor nieuwe aanmeldingen.

Wachttijd Hans Heres
In verband met grote drukte en een lange wachtlijst is de praktijk van Hans Heres tot 1 mei 2021 gesloten voor nieuwe aanmeldingen.

 

 

Tekst by Ingrid van Damme, Design by Lemon 'N Salt, © 2020
Naar Boven